ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

„КОД: КРИЛЕ” – Дебют на младежки скулптурен симпозиум в
Художествена галерия „Станислав Доспевски”

На 7 октомври (петък), 2016г. от 18.00 ч., ХГ „Станислав Доспевски” Пазарджик представя изложба с творби от симпозиум по скулптура в метал „КОД: КРИЛЕ”, Лесичово (17-30 септември) 2016 г.
Идеята за симпозиума започва от ентусиазма на една обособена творческа група от млади автори, които работят предимно в областта на металната пластика и са възпитаници на Катедра „Метал” в Националната художествена академия. Творческата енергия на авторите и подадената ръка в лицето на г-н Иван Петков и „STOVI grup” в предоставената база в село Лесичово, стават повод за реализирането на Първо издание на Симпозиум „Код: Криле”.
Г-н Петков от години подкрепя различни по характер творчески инициативи на млади и утвърдени автори в областта на изобразителното изкуство, илюстрацията, скулптурата.
В резултат на това успешно партньорство с младите творци: Иво Илиев, Йото Диков, Калоян Георгиев, Мая Николова, Милко Дюлгеров и Станислава Анчова, художествена галерия „Станислав Доспевски” има възможността да представи настоящата изложба с творбите създадени по време на симпозиума. Изложбата има за задача да подпомогне изявите на съвременното българско скулптурно изкуство, да поощри младите автори, както и да популяризира сред публиката техните творби.
Публикувано на 03 Oct 2016 от Художествена галерия „Станислав Доспевски”
Content Management Powered by UTF-8 CuteNews