На 19 май 2018 г. ще се проведе четиринадесетото издание на Европейската нощ на музеите
\Художествена галерия "Станислав Доспевски" ще се включи отново в европейската инициатива като отвори врати за посещение с вход свободен за посетителите от 18:00 ч. до 24:00 ч. В залите на музея за изобразително изкуство в Пазарджик ще можете да се докоснете до произведения на изкуството и музиката. Отворени са вратите на изложбите: "Пътят" - Цветан Казанджиев, "Моя път под вал" - Зоран Мише, "Б езкрайност" - художниците - галеристи от екипана ХГ "Станислав Доспевски" - Екатерина Иванова, Людмила Илиева, Мария Баракова, Петя Стойнова, Здравко Здравков, Леон Бабачев, Никола Стоименов, Славчо Славчев, експозиция "Портрет" в зала "Цветан Радулов". В залата с портретите ще можете да присъствате на концерт в 18 ч. на Андреана Туртова - цигулка, Николай Туртов - цигулка и Даниела Стоянова - пиано, които ще изпълнят творби на Тартини, Моцарт, Шостакович, Хендел, Раф, Глук, Масне, Черкин, Тодор Попов, Петко Стайнов.
 
Публикувано на 19 May 2018 от Художествена галерия „Станислав Доспевски”

ПОКАНА
Представяме Ви "Безкрайност" - изложба на художниците - галеристи в ХГ "Станислав Доспевски" Пазарджик. Ще видите творби на Екатерина Иванова, Людмила Илиева, Мария Баракова, Петя Стойнова, Здравко Здравков, Леон Бабачев, Никола Стоименов, Славчо Славчев.
Изложбата ще бъде открита в
зала на художествената галерия на 18 май 2018 г. , петък от 17:30 часа, Централна сграда на пл. "Константин Величков" 15.
 
Публикувано на 15 May 2018 от Художествена галерия „Станислав Доспевски”

ПОКАНА
Изложба на младия график Зоран Мише с названието "Моя път под вал" ще бъде открита в Художествена галерия "Станислав Доспевски" Пазарджик на 3 май (четвъртък) 2018г. от 17:30 часа. През 2017 година Зоран Мише получи в ХГ "Станислав Доспевски", престижната Награда за млад автор във втората Национална графична изложба на името на пазарджишкия художник - график Георги Герасимов.
МОЯ ПЪТ ПОД ВАЛ
ИЗЛОЖБА ГРАФИКА - ЗОРАН МИШЕ
Публикувано на 02 May 2018 от Художествена галерия „Станислав Доспевски”
 
Публикувано на 05 Apr 2018 от Художествена галерия „Станислав Доспевски”

ПОКАНА
Изложба на художника Цветан Казанджиев ще бъде открита в Художествена галерия „Станислав Доспевски” Пазарджик на 11 април (сряда) 2018 г., от 18:00 часа.

Творческата биография на художника е дълга и изпълнена с многобройни участия в международни биеналета и триеналета на графиката в България, САЩ, Япония, Холандия, Полша, Испания, Германия, Сърбия, Македония, Египет, Унгария, Швейцария, Индия, Корея, Тайланд, Китай, Румъния.
Публикувано на 04 Apr 2018 от Художествена галерия „Станислав Доспевски”

Изложба „Усещане” на ХГ „Станислав Доспевски” –
58 жени – творци – 107 художествени произведения от фонда на галерията

Откриване: 21 февруари, 18:00 часа, зали на Художествена галерия „Станислав Доспевски” Пазарджик, централна сграда, пл. Константин Величков 15;
В историята на изкуството ролята на жената е била вдъхновител на творците – муза на ума и сърцето, на четката и перото. Тя е красива, невинна, нежна. Тя е и демон, и сила - способна да обезоръжи и най-зоркия и остър ум. Тези много лица на жената я превръщат в муза на безброй автори, но това не е достатъчно да се опише същинската сила и магия, която крие женската природа – жената - творец.
Публикувано на 15 Feb 2018 от Художествена галерия „Станислав Доспевски”
Почивни дни за Художествена галерия "Станислав Доспевски" Пазарджик и филиалите – къща музей "Станислав Доспевски", къща музей "Георги Герасимов" са 23, 24, 25, 26, 27 и 30, 31 декември 2017 г. и 1 януари 2018 г.
Весели предстоящи празници, скъпи приятели!

 
Публикувано на 14 Dec 2017 от Художествена галерия „Станислав Доспевски”

ПОКАНА
На 5 декември 2017 г. от 18 часа, вторник, в Художествена галерия "Станислав Доспевски" ще бъде открита изложба на Петър Змийчаров. Експозицията включва не показвани до сега творби на художника, както и творби от частни колекции.
Доц. д-р Петър Змийчаров е директор на ХГ "Станислав Доспевски" в периода 2009-2012 г.
Публикувано на 29 Nov 2017 от Художествена галерия „Станислав Доспевски”

Леон Бабачев - директор на галерията, приветства гостите и участниците в изложНа 28 септември 2017 г. в залите на ХГ "Станислав Доспевски" Пазарджик се състоя официалното откриване и връчване на наградите във второто издание на НГИГГ `2017
бата, проф. Галина Лардева представи експозицията и съпътстващия Националната графична изложба каталог. Госпожа Табакова - представител на Община Пазарджик връчи наградите на отличените. Г-н Антон Стайков връчи наградата на партньорите в изложбата СБХ.
Публикувано на 19 Oct 2017 от Художествена галерия „Станислав Доспевски”

ХУДОЖЕСТВЕНА ГАЛЕРИЯ „СТАНИСЛАВ ДОСПЕВСКИ” ПАЗАРДЖИК
През 2017 г. за втори път с финансовата подкрепа на Община Пазарджик и под патронажа на кмета г-н Тодор Попов, ХГ „Станислав Доспевски” организира Национална графична изложба „Георги Герасимов”. Седемчленно жури назначено от кмета допусна до участие в изложбата 52 автори от цялата страна с 94 творби и определи наградените творби. Към изложбата е изготвен двуезичен каталог представящ всички творци, който ще бъде представен на откриването.
Официалното откриване на изложбата и връчването на наградите ще се състои на 28 септември /четвъртък/ 2017 г. от 17,30 часа в зали на ХГ „Станислав Доспевски” Пазарджик.
Публикувано на 25 Sep 2017 от Художествена галерия „Станислав Доспевски”

<< Предишна 1 2 3 4 5 6 Следваща >>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNews