Европейска нощ на музеите в Художествена галерия „Станислав Доспвески”
Тази година Европейска нощ на музеите ще се проведе на 20 май (събота) 2017 г., по този повод Художествена галерия „Станислав Доспевски”, покани за доброволно участие ученици, студенти и младежи. Таланти в различни видове изкуства от т. нар. група „ЗЛАТНАТА СПИРАЛА” ще покажат своите постижения. Партньори в европейския артфорум тази година, на „сцената” на Художествена галерия „Станислав Доспевски” Пазарджик ще бъдат Младежки театър „Приятели” при Младежки дом – Пазарджик, СУ „Георги Брегов” профил „ИЗКУСТВА” със специалното участие на таланти от 25-та гимназия, град Ставропол (Русия), които ще представят съвместен концерт в зала „Цветан Радулов”. В залите на галерията ще бъдат предоставени на рисуващите приятели на галерията работни стативи и материали за рисуване, където всеки имащ дарбата да рисува може да направи своя интерпретация по картина от експонираните в залите художествени изложби. Отправена е специална покана към ателиета, школи и кръжоци по изобразително изкуство в областния град.
Публикувано на 17 May 2017 от Художествена галерия „Станислав Доспевски”


ПОКАНА
За поредна година в Художествена галерия "Станислав Доспевски" Пазарджик може да "погледнете" през душите на хората, които работят, за да станете свидетели на интересните и значими изложби и събития в обектите на културния център през годината. Екипът на творците този път ще събере почитателите на изящното изкуство в предстоящата изложба наречена и обозначена със символа "Безкрайност", която е посветена на 18 май - Международния ден на музеите.

 
Публикувано на 16 May 2017 от Художествена галерия „Станислав Доспевски”

СОФИЙСКА ГРАДСКА ХУДОЖЕСТВЕНА ГАЛЕРИЯ
София 1000, ул. „Гурко” 1, т. 987-21-81, http://sghg.bg
ГОСТУВА НА ХУДОЖЕСТВЕНА ГАЛЕРИЯ „СТАНИСЛАВ ДОСПЕВСКИ” ПАЗАРДЖИК
С ТЕМАТИЧНА ИЗЛОЖБА
ГОЛОТО МЪЖКО ТЯЛО
2 май – 26 май 2017 г.
Откриване: 18. 00 часа
Публикувано на 27 Apr 2017 от Художествена галерия „Станислав Доспевски”

СЪЗАКЛЯТНИЦИТЕ
Изложба, посветена на 180 години от рождението на Васил Левски
На 20.04.2017 г. от 17.00 часа в залата за временни изложби на Регионален исторически музей – Пазарджик и Художествена галерия „Ст. Доспевски“ ще бъде открита изложбата „Съзаклятниците“, в чест на 180 години от рождението на Апостола Васил Левски. Организатори на изложбата са Община Пазарджик, Регионален исторически музей – Пазарджик и ХГ „Станислав Доспевски“.
Публикувано на 18 Apr 2017 от Художествена галерия „Станислав Доспевски”


Национална графична изложба на името на Георги Герасимов

Стартира подготовката по организирането на Национална графична изложба на името на Георги Герасимов – 2017, второ издание. Организатор на изложбата е Художествена галерия „Станислав Доспевски” със съдействието на Община Пазарджик, под патронажа на кмета – Тодор Попов с партньорството на СБХ и медиите, които ще отразят националното събитие.
Публикувано на 28 Mar 2017 от Художествена галерия „Станислав Доспевски”


Изложба "Георги Машев - 130 години от рождението на художника"

Художествена галерия „Станислав Доспевски” Пазарджик,
Ви кани на изложба посветена на 130 години от рождението на художника Георги Машев, която ще бъде открита на 10 март (петък) от 18.00 часа.
Изложбата е проект на Художествена галерия „Станислав Доспевски” и Градска художествена галерия – Пловдив.
Публикувано на 07 Mar 2017 от Художествена галерия „Станислав Доспевски”


ХГ “Станислав Доспевски” Пазарджик представя ГЕОРГИ ХАМАЛСКИ
ИЗЛОЖБА - ЖИВОПИС

На 24 февруари 2017 г., петък, в 18.00 часа, Художествена галерия „Станислав Доспевски” - Пазарджик ще покаже на почитателите на живописта творби на художника Георги Хамалски. Живописните творби от бъдещата експозиция са въздействащи и експресивни с цветовите си комбинации, будещи въображението на наблюдателя. Платната са голям формат, създадени специално за изложбата, абстрактни композиции. Творбите носят в себе си определени внушения и емоции преживяни от автора. Въпреки абстрактния характер на експозицията посетителите ще открият богата символика, послания, загатнати в изображенията на желани образи, в респектиращите заглавия на произведенията, родени от въображението и таланта на твореца.
Заповядайте!
 
Публикувано на 21 Feb 2017 от Художествена галерия „Станислав Доспевски”


ХГ “Станислав Доспевски” Пазарджик представя изложба
ЖИВОПИС на художника Борис Резов

На 20 януари 2017 г., петък, в 18.00 часа, Художествена галерия „Станислав Доспевски” - Пазарджик ще покаже на почитателите на изящното изкуство 53 живописни творби на художника Борис Резов. Живописните творби от бъдещата експозиция са ярки и интуитивни, направени като на един дъх, носещи духа и експресивността на живописни ескизи, създадени през изминалата 2016 година. Авторът този път е заложил на теми и сюжети, в които до сега не е творил.
Публикувано на 17 Jan 2017 от Художествена галерия „Станислав Доспевски”
Почивни дни за Художествена галерия "Станислав Доспевски" Пазарджик и филиалите - къща-музей "Станислав Доспевски" и къща - музей "Георги Герасимов" са 24, 25, 26, 31 декември 2016 г. и 1 и 2 януари 2017 г.
Весели предстоящи празници, скъпи приятели!

 
Публикувано на 19 Dec 2016 от Художествена галерия „Станислав Доспевски”


На половин век: Художествена галерия “Станислав Доспевски” - Пазарджик - с юбилейна изложба
На 17 декември 2016 г., събота, в 16.00 часа, залите на Художествена галерия „Станислав Доспевски” - Пазарджик ще съберат отново почитателите на изобразителното изкуство, поводът е 50 години от създаването на галерията.
Експозицията ще напомни на посетителите за дарителите, благодарение на които се гради художествения фонд. Ще си спомним за случилите се национално значими изложби и културни събития през петдесетгодишното съществуване на Художествена галерия „Станислав Доспевски” - Пазарджик.
Публикувано на 08 Dec 2016 от Художествена галерия „Станислав Доспевски”

<< Предишна 1 2 3 4 5 Следваща >>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNews