Изложба На проф.Величко Минеков в Художествена галерия "Станислав Доспевски"
Изложбата на Величко Минеков в Художествена галерия „Станислав Доспевски” Пазарджик се организира със съдействието на Община Пазарджик по повод 90 години от рождението на автора. В две от залите на галерията са експонирани 45 нови скулптури на Величко Минеков и 59 рисунки и литографии на скулптора. Рисунките са част от дарение, което Величко Минеков прави на галерията през 2015 г.
Публикувано на 20 May 2019 от Художествена галерия „Станислав Доспевски”

ИЗЛОЖБА „ГЕОРГИ ГЕРАСИМОВ – НЕПОЗНАТИЯТ ГРАФИК”
По покана на Българския културен институт в Прага и с финансовата подкрепа по програма „Мобилност” на Национален фонд „Култура”, Художествена галерия „Станислав Доспевски” – Пазарджик представя художника Георги Герасимов с изложба от 97 творби (графика и рисунка). Голяма част от тях са създадени през 1937/1938 г. когато Георги Герасимов е учил графика в Академията за приложно изкуство в Прага при професорите Шимон и Швабински. За таланта му говори фактът, че за 10 месеца завършва с отличие 4 годишния курс на обучение и освен дипломата получава награда, която до този момент не е давана на чужденец.
Публикувано на 17 May 2019 от Художествена галерия „Станислав Доспевски”
 
Публикувано на 14 May 2019 от Художествена галерия „Станислав Доспевски”

Художествена галерия „Станислав Доспевски” Пазарджик и филиали - къща музей „Станислав Доспевски” и къща музей „Георги Герасимов”

обявяват дните 26, 27, 28 и 29 април 2019 г. като официални почивни и неработни дни!

Пожелаваме Ви мирни и светли Великденски празници!

от екипа на ХГ „Станислав Доспевски”
 
Публикувано на 24 Apr 2019 от Художествена галерия „Станислав Доспевски”

Стартира подготовката по организирането на Национална графична изложба на името на Георги Герасимов – 2019, трето издание
Организатор на изложбата е Художествена галерия „Станислав Доспевски” със съдействието на Община Пазарджик, под патронажа на кмета – Тодор Попов с партньорството на СБХ и медиите, които ще отразят националното събитие.
Изложбата цели да почете и да популяризира името и художественото наследство на големия български художник Георги Герасимов, да подпомогне изявите на съвременното българско графично изкуство, да популяризира изкуството на графиката и авторите работещи в жанра.

Публикувано на 21 Mar 2019 от Художествена галерия „Станислав Доспевски”
Художествена галерия "Станислав Доспевски" Пазарджик Ви кани на изложба "С участие на синьото...", на 12.02.2019 г. (вторник), от 18.00 часа. В изложбата са включени 116 творби от фонда на галерията - живопис, графика и скулптура.

 
Публикувано на 08 Feb 2019 от Художествена галерия „Станислав Доспевски”

Художествена галерия „Станислав Доспевски” Ви кани на откриване на изложба
на Дарина Пеева и Атанас Тотляков
„ФИКТИВНО ОБИТАЛИЩЕ – ИЛЮЗОРНИ СИТУАЦИИ И ВЕЩИ”


Публикувано на 02 Nov 2018 от Художествена галерия „Станислав Доспевски”

Художествена галерия „Станислав Доспевски” Пазарджик,
Ви кани на 10.10.2018 г. (сряда) от 18.00 часа
на откриване на изложбата:

„Нашето наследство: където миналото среща бъдещето”
В изложбата са включени творби от фонда на галерията, на художници от Германия, Франция, Полша, Австрия и Хърватия.
Изложбата е част от културните събития, които се организират от Областния управител в партньорство с културните институции в град Пазарджик и община Пазарджик, в изпълнение на Комуникационната стратегия на Република България за ЕС.
 
Публикувано на 08 Oct 2018 от Художествена галерия „Станислав Доспевски”

Изложба с избрани творби от творчеството на Илия Бешков (1901-1958) гостува в ХГ „Стнасилав Доспевски”
Художествена галерия „Илия Бешков”- Плевен гостува с изложба „Избрани творби от Илия Бешков – рисунки – карикатури – гвашове” в Художествена галерия „Станислав Доспевски”- Пазарджик. Официалното откриване на изложбата ще се състои на 19 юли 2018 (четвъртък), 18 часа.
Публикувано на 12 Jul 2018 от Художествена галерия „Станислав Доспевски”

Художествена галерия „Станислав Доспевски” Пазарджик представя
ЧЕТИРИМА АВСТРИЙСКИ ХУДОЖНИЦИ ПОКАЗВАТ ПРОВОКАТИВНО СЪВРЕМЕННО ИЗКУСТВО В ХУДОЖЕСТВЕНА ГАЛЕРИЯ „СТАНИСЛАВ ДОСПЕВСКИ” ПАЗАРДЖИК
Художествена галерия „Станислав Доспевски” Пазарджик, представя адаптиран за залите на галерията проект „Абсурд – но не точно“ на четирима художници от Австрия. Хайде Ауфгевект, Йозеф Данер, Хюсеин Ишик и Георг Лебцелтер.

Художниците ще запознаят публиката с идеите си по време на откриването в залите на ХГ „Станислав Доспевски” на 7 юни (четвъртък) 2018 г. от 18.00часа.
Публикувано на 04 Jun 2018 от Художествена галерия „Станислав Доспевски”

<< Предишна 1 2 3 4 5 6 Следваща >>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNews