Художествена галерия „Станислав Доспевски” Пазарджик има удоволствието да Ви покани на изложба „ИЗБРАНО” от VI МЕЖДУНАРОДЕН ФОТО САЛОН ПЛОВДИВ 2019
Изложбата ще бъде открита на
12 август 2019 г. от 17,30 часа в зала на галерията.

VI МЕЖДУНАРОДЕН ФОТО САЛОН ПЛОВДИВ 2019
Фотосалонът е под патронажите на Международната Федерация за Фотографско Изкуство (FIAP), Фотографско общество на Америка (PSA), Фотографското общество на Гърция (HPS) и Национално Сдружение Фотографска Академия „Янка Кюркчиева“ (НСФА).
Публикувано на 08 Aug 2019 от Художествена галерия „Станислав Доспевски”

МАЙСТОРА И КЮСТЕНДИЛСКА ИЗОБРАЗИТЕЛНА ШКОЛА

През месец юли и август художествена галерия „Владимир Димитров - Майстора” Кюстендил, гостува в художествена галерия „Станислав Доспевски” Пазарджик с изложба, включваща 42 живописни творби на 12 автора. Изложбата носи наименованието „Майстора и кюстендилска изобразителна школа”. Официалното откриване ще бъде на 16 юли 2019 г. от 18:00 ч., изложбата ще продължи до 1 септември 2019 г.
Публикувано на 11 Jul 2019 от Художествена галерия „Станислав Доспевски”
 
Публикувано на 08 Jul 2019 от Художествена галерия „Станислав Доспевски”

Изложба На проф.Величко Минеков в Художествена галерия "Станислав Доспевски"
Изложбата на Величко Минеков в Художествена галерия „Станислав Доспевски” Пазарджик се организира със съдействието на Община Пазарджик по повод 90 години от рождението на автора. В две от залите на галерията са експонирани 45 нови скулптури на Величко Минеков и 59 рисунки и литографии на скулптора. Рисунките са част от дарение, което Величко Минеков прави на галерията през 2015 г.
Публикувано на 20 May 2019 от Художествена галерия „Станислав Доспевски”

ИЗЛОЖБА „ГЕОРГИ ГЕРАСИМОВ – НЕПОЗНАТИЯТ ГРАФИК”
По покана на Българския културен институт в Прага и с финансовата подкрепа по програма „Мобилност” на Национален фонд „Култура”, Художествена галерия „Станислав Доспевски” – Пазарджик представя художника Георги Герасимов с изложба от 97 творби (графика и рисунка). Голяма част от тях са създадени през 1937/1938 г. когато Георги Герасимов е учил графика в Академията за приложно изкуство в Прага при професорите Шимон и Швабински. За таланта му говори фактът, че за 10 месеца завършва с отличие 4 годишния курс на обучение и освен дипломата получава награда, която до този момент не е давана на чужденец.
Публикувано на 17 May 2019 от Художествена галерия „Станислав Доспевски”
 
Публикувано на 14 May 2019 от Художествена галерия „Станислав Доспевски”

Художествена галерия „Станислав Доспевски” Пазарджик и филиали - къща музей „Станислав Доспевски” и къща музей „Георги Герасимов”

обявяват дните 26, 27, 28 и 29 април 2019 г. като официални почивни и неработни дни!

Пожелаваме Ви мирни и светли Великденски празници!

от екипа на ХГ „Станислав Доспевски”
 
Публикувано на 24 Apr 2019 от Художествена галерия „Станислав Доспевски”

Стартира подготовката по организирането на Национална графична изложба на името на Георги Герасимов – 2019, трето издание
Организатор на изложбата е Художествена галерия „Станислав Доспевски” със съдействието на Община Пазарджик, под патронажа на кмета – Тодор Попов с партньорството на СБХ и медиите, които ще отразят националното събитие.
Изложбата цели да почете и да популяризира името и художественото наследство на големия български художник Георги Герасимов, да подпомогне изявите на съвременното българско графично изкуство, да популяризира изкуството на графиката и авторите работещи в жанра.

Публикувано на 21 Mar 2019 от Художествена галерия „Станислав Доспевски”
Художествена галерия "Станислав Доспевски" Пазарджик Ви кани на изложба "С участие на синьото...", на 12.02.2019 г. (вторник), от 18.00 часа. В изложбата са включени 116 творби от фонда на галерията - живопис, графика и скулптура.

 
Публикувано на 08 Feb 2019 от Художествена галерия „Станислав Доспевски”

Художествена галерия „Станислав Доспевски” Ви кани на откриване на изложба
на Дарина Пеева и Атанас Тотляков
„ФИКТИВНО ОБИТАЛИЩЕ – ИЛЮЗОРНИ СИТУАЦИИ И ВЕЩИ”


Публикувано на 02 Nov 2018 от Художествена галерия „Станислав Доспевски”

<< Предишна 1 2 3 4 5 6 7 Следваща >>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNews