Европейска нощ на музеите в Художествена галерия „Станислав Доспвески”Тази година Европейска нощ на музеите ще се проведе на 20 май (събота) 2017 г., по този повод Художествена галерия „Станислав Доспевски”, покани за доброволно участие ученици, студенти и младежи. Таланти в различни видове изкуства от т. нар. група „ЗЛАТНАТА СПИРАЛА” ще покажат своите постижения. Партньори в европейския артфорум тази година, на „сцената” на Художествена галерия „Станислав Доспевски” Пазарджик ще бъдат Младежки театър „Приятели” при Младежки дом – Пазарджик, СУ „Георги Брегов” профил „ИЗКУСТВА” със специалното участие на таланти от 25-та гимназия, град Ставропол (Русия), които ще представят съвместен концерт в зала „Цветан Радулов”. В залите на галерията ще бъдат предоставени на рисуващите приятели на галерията работни стативи и материали за рисуване, където всеки имащ дарбата да рисува може да направи своя интерпретация по картина от експонираните в залите художествени изложби. Отправена е специална покана към ателиета, школи и кръжоци по изобразително изкуство в областния град.
Достъпът до експозициите ще бъде безплатен с начален час 18.00 часа и удължено работно време до 1.00 часа след полунощ. Концепцията на културното събитие е да се привлече вниманието на публиката, чрез представянето на необичайна и забавна програма, в която освен възможността да бъдат разгледани изложбите в залите по време на международната инициатива е и да предлага други културни прояви, организирани съвместно с други културни и образователни организации.

Програма за Европейска нощ на музеите в ХГ „Станислав Доспвески” Пазарджик - 20 май 2017 г. (като в това съобщение имаме предвид да подчертаем, че галерията е със статут на Музей на изобразителното изкуство):
Изложби в централна сграда на пл. „Константин Величков” 15:
- Изложба „Голото мъжко тяло 1856-1944” кураторски проект на СГХГ – първа зала;
- Изложба „∞„ (Безкрайност) на художниците - галеристи от ХГ „Станислав Доспевски”, по повод Международен ден на музейните специалисти – втора зала;
- Експозиция „Портрет” в зала „Цветан Радулов” (трета зала).

18.00 ч. – 19.00 ч. – Съвместен концерт на СУ ”Георги Брегов” и 25 - та гимназия, град Ставропол (Русия) с изпълнения на пиано, саксофон, кларнет и общи песни- Николина Банева, Георги Манчев, Мария и Селена Гайдови, Тодор и Мартин;
20.00 ч. – Театрална постановка „Мечка” по А. П. Чехов – Младежки театър „Приятели” при Младежки дом град Пазарджик с художествен ръководител актьора: Александър Братоев
Постановка: Александър Братоев
Актьори: Елена Попова - Силвия Найденова, Григорий Смирнов - Георги Манчев, Лука - Христиан Кошлуков.;

18.00 ч.- 1.00 ч. Приятели на галерията рисуват - всеки имащ дарбата да рисува може да направи своя интерпретация по картина.
* Фотографи – доброволци от фенгрупа на галерията „Златната спирала” ще заснемат събитията по време на Европейска нощ на музеите в залите на Художествена галерия „Станислав Доспевски” Пазарджик.
Публикувано на 17 May 2017 от Художествена галерия „Станислав Доспевски”
Content Management Powered by UTF-8 CuteNews