На половин век: Художествена галерия “Станислав Доспевски” - Пазарджик - с юбилейна изложбаНа 17 декември 2016 г., събота, в 16.00 часа, залите на Художествена галерия „Станислав Доспевски” - Пазарджик ще съберат отново почитателите на изобразителното изкуство, поводът е 50 години от създаването на галерията.
Експозицията ще напомни на посетителите за дарителите, благодарение на които се гради художествения фонд. Ще си спомним за случилите се национално значими изложби и културни събития през петдесетгодишното съществуване на Художествена галерия „Станислав Доспевски” - Пазарджик.

Целта на събитието е да представи формирането на фонда, реализираните изложби и дейността през годините, това, което отличава нашата галерия от другите. Изложбата включва знаково 50 произведения от художествения фонд, толкова колкото са изминалите години. Творбите ще бъдат придружавани от малки пана, структурирани така, че да са едновременно етикет – обозначаващ името на художника и творбата и текст – разказващ история. Използваната информация е въз основа на научния архив на галерията и личните досиета на художниците, застъпени в основния фонд и двете колекции на дарителите Стоян Василев и Георги Герасимов. В изложбата присъстват и 8 информационни табла със снимки, които представят филиалите на галерията, информация за Стефан Кънчев -създателят на запазения знак на галерията, както и табла отразяващи дейността на галерията като културен център в град Пазарджик.

Каним всички посетители, които искат да разгледат юбилейната изложба, да го направят до месец февруари 2017 г.
Публикувано на 08 Dec 2016 от Художествена галерия „Станислав Доспевски”
Content Management Powered by UTF-8 CuteNews