ПОКАНА
На 15 април (вторник) 2014г. От 18.00 часа в зала на Художествена галерия „Станислав Доспевски” Пазарджик ще бъде открита изложбата „Ние художниците от „Брегов”. Изложбата е по повод честването на 150 години от създаването на СОУ ”Георги Брегов” Пазарджик и 30 години от създаването на паралелка с профил „Изобразително изкуство”.
Изложбата представя творби на бивши преподаватели и възпитаници на училището.

За 30 години повече от 500 млади хора са се докоснали до красотата и изяществото на изобразителното изкуство. Много от завършилите профила са превърнали любимито занимание в съдба и професионална реализация като дизайнери, преподаватели, реставратори, иконописци, художници, учители , архитекти, работещи в страната и чужбина. През годините много учители са свързали живота си със СОУ”Г.Брегов” и са вложили целия си професионализъм за утвърждаване авторитета на училището и профилираните паралелки: Илия Толев, Методи Пешунов, Костадин Маджаров, Георги Веселинов, Иван Караджов, Тодор Димитров, Пенка Мутафчиева, Маргарита Иванова, Спас Киричев, Михаела Иванова, Добри Гочев, Румен Нечев, Иван Тодев, Евелина Тодева, Св.Попов.

Екипът на галерията има удоволствието да Ви покани на откриването, не само като домакини, но и като бивши възпитаници на художествената паралелка.
Публикувано на 13 Apr 2014 от Художествена галерия „Станислав Доспевски”
Content Management Powered by UTF-8 CuteNews