За втора поредна година Художествена галерия „Станислав Доспевски”, ADCOM и JAR Computers организират Конкурс за рисунка на графичен таблет, който тази година е под надслов „Рисуване без граници”.
Инициативата включва рисуване върху графични таблети предоставени от ADCOM и ще се състои на 19 октомври (събота) в залите на ХГ "Станислав Доспевски" гр. Пазарджик. Желаещите да участват в конкурса трябва да са над 7 годишна възраст, и да заявят участието си до 14 октомври (понеделник) на e-mail: citygallerypz@abv.bg, като посочат: име, възраст, актуален e-mail или телефон за връзка, за да бъдат включени с определен час в график за участие. След приключване на конкурса творбите ще бъдат разгледани от компетентно жури, което ще определи творби, които ще бъдат наградени.
Един ден на творчество, иновативност и забавление.

Публикувано на 02 Oct 2013 от Художествена галерия „Станислав Доспевски”

Изложба по случай 190 години от рождението на възрожденския художник Станислав Доспевски


Изложба, посветена на 190-годишнината от рождението на патрона на пазарджишката художествена галерия - Станислав Доспевски, ще бъде подредена в обновената изложбена зала в къща-музей „Станислав Доспевски” на канал „Паша арк”. Експозицията съдържа 40 фотокопия на непоказвани рисунки от Албум на възрожденския художник, който е част от постоянната експозиция в къщата музей. Албумът с моливни рисунки на Станислав Доспевски съдържа 134 листа, от тях 98 страници с рисунки и е част от основния фонд на ХГ „Станислав Доспевски”, раздел „Графика и рисунка”. Рисунките са направени в периода на обучението на Станислав Доспевски в Русия (1851-56г.).
Публикувано на 16 Sep 2013 от Художествена галерия „Станислав Доспевски”

Изложба „Април 1876”


На 12.04 (петък) от 18.00 часа в І зала на Художествена галерия „Станислав Доспевски” Пазарджик ще бъде открита изложба „Април 1876”.
Изложбата включва 16 монументални живописни творби и 2 скулптури от фонда на галерията, на утвърдените автори: Калина Тасева, Свилен Блажев, Александър Поплилов, Светлин Русев, Лиляна Русева, Ангел Васев, Теофан Сокеров, Дончо Вълчев, Никола Николов, Атанас Яранов, Цвятко Дочев, Добри Гочев и Стефан Лютаков. Галерията притежава най-многобройната колекция от творби на съвременни български художници, отразили в своите произведения Априлското въстание, в следствие на проведените през 1976 г. и 1986 г.
Публикувано на 22 Apr 2013 от Художествена галерия „Станислав Доспевски”

<< Предишна 1 2 3 4 5 6 7 Следваща >>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNews