Публикувано на 05 Apr 2018 от Художествена галерия „Станислав Доспевски”

ПОКАНА
Изложба на художника Цветан Казанджиев ще бъде открита в Художествена галерия „Станислав Доспевски” Пазарджик на 11 април (сряда) 2018 г., от 18:00 часа.

Творческата биография на художника е дълга и изпълнена с многобройни участия в международни биеналета и триеналета на графиката в България, САЩ, Япония, Холандия, Полша, Испания, Германия, Сърбия, Македония, Египет, Унгария, Швейцария, Индия, Корея, Тайланд, Китай, Румъния.
Публикувано на 04 Apr 2018 от Художествена галерия „Станислав Доспевски”

Изложба „Усещане” на ХГ „Станислав Доспевски” –
58 жени – творци – 107 художествени произведения от фонда на галерията

Откриване: 21 февруари, 18:00 часа, зали на Художествена галерия „Станислав Доспевски” Пазарджик, централна сграда, пл. Константин Величков 15;
В историята на изкуството ролята на жената е била вдъхновител на творците – муза на ума и сърцето, на четката и перото. Тя е красива, невинна, нежна. Тя е и демон, и сила - способна да обезоръжи и най-зоркия и остър ум. Тези много лица на жената я превръщат в муза на безброй автори, но това не е достатъчно да се опише същинската сила и магия, която крие женската природа – жената - творец.
Публикувано на 15 Feb 2018 от Художествена галерия „Станислав Доспевски”

ПОКАНА
На 5 декември 2017 г. от 18 часа, вторник, в Художествена галерия "Станислав Доспевски" ще бъде открита изложба на Петър Змийчаров. Експозицията включва не показвани до сега творби на художника, както и творби от частни колекции.
Доц. д-р Петър Змийчаров е директор на ХГ "Станислав Доспевски" в периода 2009-2012 г.
Публикувано на 29 Nov 2017 от Художествена галерия „Станислав Доспевски”

Леон Бабачев - директор на галерията, приветства гостите и участниците в изложНа 28 септември 2017 г. в залите на ХГ "Станислав Доспевски" Пазарджик се състоя официалното откриване и връчване на наградите във второто издание на НГИГГ `2017
бата, проф. Галина Лардева представи експозицията и съпътстващия Националната графична изложба каталог. Госпожа Табакова - представител на Община Пазарджик връчи наградите на отличените. Г-н Антон Стайков връчи наградата на партньорите в изложбата СБХ.
Публикувано на 19 Oct 2017 от Художествена галерия „Станислав Доспевски”

ХУДОЖЕСТВЕНА ГАЛЕРИЯ „СТАНИСЛАВ ДОСПЕВСКИ” ПАЗАРДЖИК
През 2017 г. за втори път с финансовата подкрепа на Община Пазарджик и под патронажа на кмета г-н Тодор Попов, ХГ „Станислав Доспевски” организира Национална графична изложба „Георги Герасимов”. Седемчленно жури назначено от кмета допусна до участие в изложбата 52 автори от цялата страна с 94 творби и определи наградените творби. Към изложбата е изготвен двуезичен каталог представящ всички творци, който ще бъде представен на откриването.
Официалното откриване на изложбата и връчването на наградите ще се състои на 28 септември /четвъртък/ 2017 г. от 17,30 часа в зали на ХГ „Станислав Доспевски” Пазарджик.
Публикувано на 25 Sep 2017 от Художествена галерия „Станислав Доспевски”

ОДОБРЕНИ АВТОРИ ЗА УЧАСТИЕ В НАЦИОНАЛНА ГРАФИЧНА ИЗЛОЖБА "ГЕОРГИ ГЕРАСИМОВ"
 
Публикувано на 10 Jul 2017 от Художествена галерия „Станислав Доспевски”


ПОКАНА
През месец юли Художествена галерия "Станислав Доспевски" Пазарджик, отново ще бъде домакин на детски майсторилници. От 3 юни, понеделник в дома на Доспевски (Къща-музей "Станислав Доспевски", филиал на ХГСД Пазарджик​), край канал Паша Арк с богата артистична и по детски научна програма ще гостуват СРЪЧКО И МУЗЕЙКО. Вижте по дни програмата, която Ви очаква. За групи и резервации е посочен телефон за предварителна заявка, която е наложителна, за да могат организаторите да предвидят график за посещение, извън посоченият в програмата. Весело ваканционно лято!

 
Публикувано на 15 Jun 2017 от Художествена галерия „Станислав Доспевски”

От 31 май 2017г. Старозагорската художествена галерия ще гостува на Художествена галерия „Станислав Доспевски”, Пазарджик с изложбата „Художниците на Стара Загора”. Експозицията е съставена от 60 живописни произведения, дело на 35 автора. Включените в нея художници от Антон Митов, Васил Маринов и Атанас Михов през Димитър Гюдженов, Никола Аръшев и Марио Жеков, поколението на Петър Славов, Димитър Караджов, Петър Русков и Димитър Чехларов до Любомир Цакев, Иван Попчев и Янаки Кавръков представят основната част от творците, определящи облика на художествените процеси в културния живот на Стара Загора от края на 19 до края на 20 век. Тя е своеобразен реверанс към паметта и таланта на четирите поколения художници, утвърдили своя град сред духовните центрове на страната ни.
Изложбата е част от взаимна програма за размяна на експозиции между двете художествени галерии.
 
Публикувано на 26 May 2017 от Художествена галерия „Станислав Доспевски”

Европейска нощ на музеите в Художествена галерия „Станислав Доспвески”
Тази година Европейска нощ на музеите ще се проведе на 20 май (събота) 2017 г., по този повод Художествена галерия „Станислав Доспевски”, покани за доброволно участие ученици, студенти и младежи. Таланти в различни видове изкуства от т. нар. група „ЗЛАТНАТА СПИРАЛА” ще покажат своите постижения. Партньори в европейския артфорум тази година, на „сцената” на Художествена галерия „Станислав Доспевски” Пазарджик ще бъдат Младежки театър „Приятели” при Младежки дом – Пазарджик, СУ „Георги Брегов” профил „ИЗКУСТВА” със специалното участие на таланти от 25-та гимназия, град Ставропол (Русия), които ще представят съвместен концерт в зала „Цветан Радулов”. В залите на галерията ще бъдат предоставени на рисуващите приятели на галерията работни стативи и материали за рисуване, където всеки имащ дарбата да рисува може да направи своя интерпретация по картина от експонираните в залите художествени изложби. Отправена е специална покана към ателиета, школи и кръжоци по изобразително изкуство в областния град.
Публикувано на 17 May 2017 от Художествена галерия „Станислав Доспевски”

<< Предишна 1 2 3 4 5 6 7 Следваща >>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNews