Изложба по случай 190 години от рождението на възрожденския художник Станислав Доспевски


Изложба, посветена на 190-годишнината от рождението на патрона на пазарджишката художествена галерия - Станислав Доспевски, ще бъде подредена в обновената изложбена зала в къща-музей „Станислав Доспевски” на канал „Паша арк”. Експозицията съдържа 40 фотокопия на непоказвани рисунки от Албум на възрожденския художник, който е част от постоянната експозиция в къщата музей. Албумът с моливни рисунки на Станислав Доспевски съдържа 134 листа, от тях 98 страници с рисунки и е част от основния фонд на ХГ „Станислав Доспевски”, раздел „Графика и рисунка”. Рисунките са направени в периода на обучението на Станислав Доспевски в Русия (1851-56г.).
Публикувано на 16 Sep 2013 от Художествена галерия „Станислав Доспевски”

Изложба „Април 1876”


На 12.04 (петък) от 18.00 часа в І зала на Художествена галерия „Станислав Доспевски” Пазарджик ще бъде открита изложба „Април 1876”.
Изложбата включва 16 монументални живописни творби и 2 скулптури от фонда на галерията, на утвърдените автори: Калина Тасева, Свилен Блажев, Александър Поплилов, Светлин Русев, Лиляна Русева, Ангел Васев, Теофан Сокеров, Дончо Вълчев, Никола Николов, Атанас Яранов, Цвятко Дочев, Добри Гочев и Стефан Лютаков. Галерията притежава най-многобройната колекция от творби на съвременни български художници, отразили в своите произведения Априлското въстание, в следствие на проведените през 1976 г. и 1986 г.
Публикувано на 22 Apr 2013 от Художествена галерия „Станислав Доспевски”

<< Предишна 1 2 3 Следваща >>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNews