Стартира подготовката по организирането на Национална графична изложба на името на Георги Герасимов – 2019, трето издание
Организатор на изложбата е Художествена галерия „Станислав Доспевски” със съдействието на Община Пазарджик, под патронажа на кмета – Тодор Попов с партньорството на СБХ и медиите, които ще отразят националното събитие.
Изложбата цели да почете и да популяризира името и художественото наследство на големия български художник Георги Герасимов, да подпомогне изявите на съвременното българско графично изкуство, да популяризира изкуството на графиката и авторите работещи в жанра.

Публикувано на 21 Mar 2019 от Художествена галерия „Станислав Доспевски”
Художествена галерия "Станислав Доспевски" Пазарджик Ви кани на изложба "С участие на синьото...", на 12.02.2019 г. (вторник), от 18.00 часа. В изложбата са включени 116 творби от фонда на галерията - живопис, графика и скулптура.

 
Публикувано на 08 Feb 2019 от Художествена галерия „Станислав Доспевски”
Екипът на Художествена галерия „Станислав Доспевски” Ви желае светли празници!
Галерията и нейните филиали: къща-музей „Станислав Доспевски” и къща-музей „Георги Герасимов” ще бъдат отворени за посещение на 27, 28 и 31 декември 2018 г.
 
Публикувано на 21 Dec 2018 от Художествена галерия „Станислав Доспевски”

Художествена галерия „Станислав Доспевски” Ви кани на откриване на изложба
на Дарина Пеева и Атанас Тотляков
„ФИКТИВНО ОБИТАЛИЩЕ – ИЛЮЗОРНИ СИТУАЦИИ И ВЕЩИ”


Публикувано на 02 Nov 2018 от Художествена галерия „Станислав Доспевски”

Художествена галерия „Станислав Доспевски” Пазарджик,
Ви кани на 10.10.2018 г. (сряда) от 18.00 часа
на откриване на изложбата:

„Нашето наследство: където миналото среща бъдещето”
В изложбата са включени творби от фонда на галерията, на художници от Германия, Франция, Полша, Австрия и Хърватия.
Изложбата е част от културните събития, които се организират от Областния управител в партньорство с културните институции в град Пазарджик и община Пазарджик, в изпълнение на Комуникационната стратегия на Република България за ЕС.
 
Публикувано на 08 Oct 2018 от Художествена галерия „Станислав Доспевски”

Изложба с избрани творби от творчеството на Илия Бешков (1901-1958) гостува в ХГ „Стнасилав Доспевски”
Художествена галерия „Илия Бешков”- Плевен гостува с изложба „Избрани творби от Илия Бешков – рисунки – карикатури – гвашове” в Художествена галерия „Станислав Доспевски”- Пазарджик. Официалното откриване на изложбата ще се състои на 19 юли 2018 (четвъртък), 18 часа.
Публикувано на 12 Jul 2018 от Художествена галерия „Станислав Доспевски”

Художествена галерия „Станислав Доспевски” Пазарджик представя
ЧЕТИРИМА АВСТРИЙСКИ ХУДОЖНИЦИ ПОКАЗВАТ ПРОВОКАТИВНО СЪВРЕМЕННО ИЗКУСТВО В ХУДОЖЕСТВЕНА ГАЛЕРИЯ „СТАНИСЛАВ ДОСПЕВСКИ” ПАЗАРДЖИК
Художествена галерия „Станислав Доспевски” Пазарджик, представя адаптиран за залите на галерията проект „Абсурд – но не точно“ на четирима художници от Австрия. Хайде Ауфгевект, Йозеф Данер, Хюсеин Ишик и Георг Лебцелтер.

Художниците ще запознаят публиката с идеите си по време на откриването в залите на ХГ „Станислав Доспевски” на 7 юни (четвъртък) 2018 г. от 18.00часа.
Публикувано на 04 Jun 2018 от Художествена галерия „Станислав Доспевски”

На 19 май 2018 г. ще се проведе четиринадесетото издание на Европейската нощ на музеите
\Художествена галерия "Станислав Доспевски" ще се включи отново в европейската инициатива като отвори врати за посещение с вход свободен за посетителите от 18:00 ч. до 24:00 ч. В залите на музея за изобразително изкуство в Пазарджик ще можете да се докоснете до произведения на изкуството и музиката. Отворени са вратите на изложбите: "Пътят" - Цветан Казанджиев, "Моя път под вал" - Зоран Мише, "Б езкрайност" - художниците - галеристи от екипана ХГ "Станислав Доспевски" - Екатерина Иванова, Людмила Илиева, Мария Баракова, Петя Стойнова, Здравко Здравков, Леон Бабачев, Никола Стоименов, Славчо Славчев, експозиция "Портрет" в зала "Цветан Радулов". В залата с портретите ще можете да присъствате на концерт в 18 ч. на Андреана Туртова - цигулка, Николай Туртов - цигулка и Даниела Стоянова - пиано, които ще изпълнят творби на Тартини, Моцарт, Шостакович, Хендел, Раф, Глук, Масне, Черкин, Тодор Попов, Петко Стайнов.
 
Публикувано на 19 May 2018 от Художествена галерия „Станислав Доспевски”

ПОКАНА
Представяме Ви "Безкрайност" - изложба на художниците - галеристи в ХГ "Станислав Доспевски" Пазарджик. Ще видите творби на Екатерина Иванова, Людмила Илиева, Мария Баракова, Петя Стойнова, Здравко Здравков, Леон Бабачев, Никола Стоименов, Славчо Славчев.
Изложбата ще бъде открита в
зала на художествената галерия на 18 май 2018 г. , петък от 17:30 часа, Централна сграда на пл. "Константин Величков" 15.
 
Публикувано на 15 May 2018 от Художествена галерия „Станислав Доспевски”

ПОКАНА
Изложба на младия график Зоран Мише с названието "Моя път под вал" ще бъде открита в Художествена галерия "Станислав Доспевски" Пазарджик на 3 май (четвъртък) 2018г. от 17:30 часа. През 2017 година Зоран Мише получи в ХГ "Станислав Доспевски", престижната Награда за млад автор във втората Национална графична изложба на името на пазарджишкия художник - график Георги Герасимов.
МОЯ ПЪТ ПОД ВАЛ
ИЗЛОЖБА ГРАФИКА - ЗОРАН МИШЕ
Публикувано на 02 May 2018 от Художествена галерия „Станислав Доспевски”

<< Предишна 1 2 3 4 5 6 7 Следваща >>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNews